Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Vývar z kostí dokáže postavit na nohy a být nápomocný i při nachlazení. S tímto receptem připravíte chutný vývar raz dva. Do něj pak jen přidáte na másle restovanou zeleninu a hrst těstovinové rýže k zahuštění. S čerstvou bylinkou rozvoní vaši kuchyni.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 006 kJ / 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 10,70 g |
Vláknina | 23,95 g |
Cholesterol | 13 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
přecedíme, vložíme orestovanou zeleninu a znovu přivedeme k varu. Přidáme těstovinovou rýži, obrané kousky masa z kostí a na mírném stupni tepla povaříme do změknutí. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem a libečkem, kdo nemá rád libeček dá petrželku nebo pažitku a ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkj9
Moje poznámka
Polévka z kuřecích kostí s těstovinovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkj9
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 29 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 31 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
máslo,
olej,
mrkev,
celer,
celer,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř černý,
rýže těstovinová,
libeček,
voda
Komentáře (6)
Maruško, zkoušela jsi někdy vývar ze skeletu pečeného kuřete a obranych kostí? Zkus někdy.