Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,55 g |
Tuky | 6,01 g |
Vláknina | 15,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7,23 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 238,10 g |
Postup přípravy
Necháme v míse půl hodiny kynout, pak popřekládáme. (Osvědčilo se mi těsto po uhnětení vložit do olejem vymazané mísy a překládat přímo v ní.) Krok 2: Po 30 minutách překládání zopakujeme a totéž po dalších 30 minutách a pak ještě jednou – překládání a odpočinek. Poté popřekládáme naposled a uložíme do ošatky.
(Sečteno, podtrženo – těsto po vymísení kyne 2 hodiny, překládáme po 30 minutách, celkem 4x – po posledním překládání bochník dotvarujeme a uložíme do ošatky na utěrku, vysypanou moukou.) Krok 3: Poslední překládání už se snažíme dělat opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně bublin. Do ošatky ho přenáším pomocí kovové lopatky (stěrky), připomíná mi balónek naplněný vodou. Krok 4: Necháme vykynout v ošatce a upečeme v dobře vyhřátém litinovém hrnci – prvních 15 minut přiklopené poklicí, která se nahřívala spolu s hrncem.
Pečeme na 250°C, asi 40 minut.
Zveřejněno 24. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Moje poznámka
Chleba z naší vesnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0nzK
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 17 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát se zeleninou a vejci
bittmanv před 31 minutami
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 36 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 2 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 3 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 3 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 12 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 12 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
překládání chleba,
jak dlouho kyne chleba,
jak dlouho pečeme chleba,
jak dlouho kyne těsto na chleba,
jak překládat chleba,
překládání těsta na chleba,
pekárnománie recepty,
jak dlouho kyne kvaskovy chleb,
těsto na chleba,
jak se překládá těsto na chleba,
recept na chleba,
překládání chleb,
postup prekladani chleboveho zesta,
jak. dlouho kyne testo na chleba,
lopatka na chleba,
překládání těsta na chléb,
jak prekladat chlebove testo,
jak se překládá chleba,
jak dlouho kyne těsto na na pečení chleba,
jak dlouho kyne chleba v ošatce
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
voda,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
sůl,
kmín celý
Komentáře (9)
Jsem moc ráda, že se ti pečení tak daří
Môj kvások už je silný, pracuje od februára - pečiem dvakrát týždenne s ním, takže rozkvas použitý už po 7 hodinách, použila som autolýzu aj fermentáciu, aj som prekladala v mise. Časy kvasenia tiež iné, piekla som iba na nahriatom plechu. Chlieb je výborný, chutí každému a kváskovanie je závislosť. (Pridávam foto.)