Broskvové poháry s tvarohem
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce. Příprava želé na horní vrstvu není nijak náročná a poháry s kopečkem vyšlehané smetany budou chutnat báječně.
Suroviny pro 12 kusů
množství na 10-12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 441 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,60 g |
Tuky | 78,20 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 133,10 g |
Postup přípravy
Zhruba do 200 ml této tekutiny vsypeme želatinu, promícháme a necháme asi tak 15-20 minut nabobtnat.
Pokračujeme, až máme připravené poháry, protože tuhne rychleji.
Na slabém příkonu tepla za stálého míchání želatinu rozpustíme, ale nepřekročíme teplotu 60 °C. Želatina se ale rozpustí i při nižší teplotě, v žádném případě nesmí projít varem. Přidáme k ní zbývající tekutinu, promícháme a vlažnou použijeme. Krok 3: Broskve z konzervy scedíme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Nálev ponecháme, měli bychom získat cca 300 ml nálevu. Krok 4: V míse ušleháme smetanu na šlehání do pevné šlehačky. Krok 5: Do druhé mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a ručním šlehačem na nejnižším stupni prošleháme. Pak přišleháme zhruba 3/4 nálevu a při šlehání přisypáváme pudink bez vaření. Otáčky můžeme zvýšit. Směs začne houstnout a podle potřeby můžeme přidat zbytek nálevu, podle požadované konzistence. Tady záleží, jaké konzistence je tvaroh. Množství cukru upravíme pak podle vlastní chuti, nálev je sladký a taktéž i pudink, ale budeme ještě přidávat šlehačku. Můžeme případně dosladit až úplně nakonec. Krok 6: Do tvarohové hmoty lehce vmícháme připravenou šlehačku. Krok 7: Do pohárků na dno dáme malinko krému, pak rozložíme piškoty, na piškoty rozložíme polovinu nakrájeného ovoce. Pak opět krém, který hezky uhladíme po celém povrchu, posypeme zbytkem ovoce a můžeme vložit do chladničky (třeba uložené na plechu či tácu). Krok 8: Když máme k použití želé, tak ho rozlijeme do pohárků. Necháme důkladně vychladit, želé ztuhne a piškoty zvláční. Krok 9: Před podáváním dozdobíme podle fantazie, třeba jen šlehačkou s meduňkou.
Zveřejněno 31. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové poháry s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp687
Moje poznámka
Broskvové poháry s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp687
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 24 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 28 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Suroviny:
broskve,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
galaretka,
šlehačka,
meduňka
Komentáře (3)