Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový koláč s tvarohem a jahodami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 732 kJ /
3 282 kcal
Bílkoviny75,40 g
Tuky208,06 g
Vláknina37,68 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy258,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve smícháme všechny suroviny na těsto a uhněteme v mixéru,zpracované těsto zabalíme do folie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. Potom těsto vyndáme a rozdělíme na 2 části - jedna je větší. Tu menší část necháme na mřížku. Krok 2: Větší část rozválíme na placku o velikosti koláčové formy (použila jsem 28 cm) a vyložíme jí vymazanou formu i její strany. Krém připravíme ušleháním tvarohu s pudinkem a cukrem. Krok 3: Nakonec krémem potřeme těsto a povrch poklademe pokrájenými jahodami.Ze zbývajícího těsto vytvoříme pruhy na mřížku,kterou poklademe na povrch koláče.
Pečeme na 170 stupňů, 20-30 minut. .Koláč bude hotový, až bude mřížka krásně zlatavá.

Zveřejněno 27. 6. 2017

Poznámka autorky Michaela.Koc

Sezona jahod vrcholí! Jelikož jich máme opravdu mnoho ,jíme je neustále, zmrazujeme a tak jsem zvolila tento výborný koláč,abychom se jich alespoň trochu zbavili :D

V závorkách je zdravější varianta

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Koláč jsme dnes dělaly s dcerou a je opravdu výborný. Těsto na mřížky se nám drobilo, tak jsme ho na jahody rozdrobily a vůbec to nevadí. Děkuji za super recept.

Tématické fráze:
špaldový koláč s tvarohem, tvarohový koláč ze špaldové mouky, špaldovy kolač, kolac ze spaldove mouky s tvarohem, tvarohovy kolac ze špaldove, špaldový koláč s tvarohem a ovocem, špaldový tvarohový koláč, korpus ze špaldové mouky, meruňkový koláč ze špaldové mouky tvaroh, špaldový koláč s tvarohem a s malinami, jahodovy kolač ze špaldové mouky, jahodový koláč s tvarohem ze špaldové mouky, zdravý kolác ze spaldovy mouky s s tvarohem, špaldový korpus, jahodové koláč ze špaldové mouky, koláč ze špaldové mouky, tvarohový koláč se špaldovou moukou, spaldovy kolac tvarohovy, zdravý jahodový koláč ze špaldové mouky, s tvarohem koláč ze špaldové mouky

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, máslo, cukr, ořechy mleté, vejce, sůl, tvaroh ve vaničce, pudink vanilkový, cukr, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu