Vánoční medové perníčky
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra. Zdobit je můžeme dekorováním těsta nebo bílkovou polevou po jejich upečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 021 kJ / 5 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,44 g |
| Tuky | 214,51 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 887,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny propracujeme a necháme v ledničce do druhého dne odležet.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát o síle asi 5 mm. Vykrájíme tvary a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 5-7 minut. Jakmile se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové.
Krok 4: Ještě horké je potíráme žloutkem rozšlehaným s trochou vody, aby se perníčky leskly. Perníčky jsou hned měkké, tak není třeba je péct moc dlouho dopředu.
Zveřejněno 12. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Moje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Nejnovější recepty
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 13 minutami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 15 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 40 minutami
Smažená rýže
Kajkajak před 6 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 7 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 7 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 7 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 8 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku,
žloutek
Komentáře (11)