Kuřecí jemné adobo
Sójová omáčka, ocet, česnek, pepř a bobkový list - to jsou suroviny, které tvoří chuť tradičního filipínského pokrmu. Výraznou chuť navinulé marinády trochu zjemníme použitím kokosového mléka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 786 kJ / 1 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,78 g |
| Tuky | 10,63 g |
| Vláknina | 12,04 g |
| Cholesterol | 550 mg |
| Sodík | 7,66 g |
| Sůl | 18,20 g |
| Sacharidy | 75,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, ocet, cukr, nahrubo nakrájený česnek, najemno nakrájenou, oloupanou cibuli, bobkový list, namletý pepř a chilli.
Krok 2: Nožem na několika místech nařízneme kůži kuřecího masa a maso vložíme do marinády. Uložíme do chladu na cca 1 hodinu.
Krok 3: Pro krásnou zlatavou barvu vyndáme kuřecí kousky z marinády a opečeme je na pánvi kůží dolů. Když mají požadovanou barvu, vložíme je do pekáčku.
Krok 4: Marinádu nalijeme do pánve a přidáme kokosové mléko. Necháme prohřát, aby se vše spojilo. Poté vlijeme celý obsah do pekáčku okolo kuřecích kousků.
Krok 5: Pečeme přiklopené v troubě na 180 °C cca 45 minut. Následně otevřeme a necháme ještě péct, aby mělo kuře kůrčičku.
Krok 6: Vše kromě kuřecích kousků přelijeme do pánve a omáčku zredukujeme. Trvá to cca 5-10 minut. Když omáčka zhoustne, vložíme do ní kuřecí kousky.
Zveřejněno 18. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí jemné adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BVN
Moje poznámka
Kuřecí jemné adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68BVN
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
omáčka sojová,
mléko kokosové,
ocet rýžový,
cukr třtinový,
pepř mletý,
česnek,
cibule,
chilli,
bobkový list,
rýže,
cibulka jarní
Komentáře (2)