Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 415 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,03 g |
Tuky | 0,84 g |
Vláknina | 4,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybí porce prosolit a vložit do vody s česnekem a kořením a asi hodinu pomalu vařít ("táhnout").
Krok 2: Mezitím usmažit cibuli na troše špeku či sádla, přidat kořenovou zeleninu a brambor, okořenit pepřem a novým kořením (ev. přidat zeleninový bujón). Povařit cca 20 minut a propasírovat (rozmixovat).
Krok 3: Uvařené ryby obrat, maso vložit do zeleninového základu, doředit vývarem z ryb (komu nevoní rybina, vývar vyleje a polévku doředí vodou). Přidat oloupaná nakrájená rajčata (nebo pasírovaná z konzervy či protlak), případně jikry či mlíčí (pokud máme), nasypat mletou sladkou papriku, nazdobit čerstvou paprikou, a ještě cca 20 minut povařit. Před koncem ev. dokořenit polévkovým kořením a petrželí (správný Maďar přidá i pálivou papriku).
Podávat s bílým chlebem (zejména je-li halászlé hlavním chodem).
Podávat s bílým chlebem (zejména je-li halászlé hlavním chodem).
Zveřejněno 6. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halászlé pro Čechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDZ0
Moje poznámka
Halászlé pro Čechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDZ0
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Suroviny:
ryba,
špek,
cibule,
zelenina kořenová,
brambory,
rajče,
paprika čerstvá červená,
majoránka
Komentáře (2)