Cizrna z jihu Čech (příloha)

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 2 hodiny (+ namočení) 3 - 4 porce Přílohy 11 názorů

Suroviny

250 g cizrny (suchá)
zeleninový bujon
1 bobkový list
špek (asi 100 g)
menší cibule
3 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme.

  3. Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme.

  4. Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku.

  5. Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme.

  6. Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozmačkaným česnekem, případně solí a pepřem.

    Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Cizrna z jihu Čech (příloha)

  • jim jim(neregistrovaný)

    Ted to delam v New Orleans a vypada to slibne-uz se tesime na veceri....
    Jim a Ali:-)
    :yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Konečně jsem našel ten správný "budechutnat" recept na cizrnu:-p:-)).
    Ještě jsem ji nejedl a nedávno jsem ji ze zvědavosti koupil. Takže s uzeným to beru šéfe a vyzkouším :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • anetickaa_ anetickaa_

    Super,díky za tip na víkendový oběd;-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    Vaclav Fronek: Moc děkuji, i já jsem dělala poprvé - stejně jako ty - pod heslem: člověk má ochutnat všechno:-p Upravila jsem tak nějak podle sebe a bylo to dobré, určitě jeětě zopakuji:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ostudně musím přiznat, že jsem cizrnu ještě neochutnal. Ale láká mne to a jistě to jako jihočecha okusím. Člověk má ochutnat všechno. Mám rád hrášek, kukuřici, kus kus, čočku, tak proč ne cizrnu. ZKUSÍM. +BODÍK 7

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    1974andrea: Děkuji moc, uzené bylo z malého venkovského řeznictví:-p Lahoda:-) Jen okurky nemám domácí, ty ještě neumím;-(

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mně by to chutnalo, hlavně s tím uzeným;-):yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    Bibinka: Byl to můj první pokus o cizrnu - opravdu jsem ji měla namočenou přes noc a podle receptů z internetu jsem ji vařila hodinu - a po ochutnání byla stále tvrdá. Tak jsem přidala půl hodinky a bylo to akorát.;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Anna Kocikova:já cizrnu v plechovce používám a její příprava je velmi rychlá ;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky připravená dobrůtka:-p+:yes::-KJen já ,když vidím,že se má něco vařit delší dobu(cizrna,hrách,fazole)tak mi vždycky naskáčou pupínky:-O:-D:-DAle viděla jsem cizrnu v plechovce,tak vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Sunny, jsem čistokrevná jihočeška, ale takto upravený recept neznám;-) a co mě zaráží je, že cizrnu vaříš 1 a půl hodiny, už jsem jí párkrát dělala, ale takhle dlouho nikoliv-zvlášť, když byla namočená:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrna jako přiloha jak upravit cizrnu cizrna recepty cizrna jako příloha k masu cizrna jako příloha recept jak správně vařit cizrnu cizrna recepty jako přílaha obed z cizrny cizrna příloha k masu cizrna jako prilohaa cizrna jako příloha recepty ciyrna recepty cizrna jako příloha cizrna recepty jako příloha recepty z cizrny cizrna úprava cizna jako příloha recept cizrna jako priloha cizrna v receptech jako priloha cizrna s majoránkou

Zapomněl/a jsem heslo