Dědova dršťková polévka
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření, česneku a majoránce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 259 kJ / 1 257 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 91,49 g | 
| Tuky | 56,36 g | 
| Vláknina | 22,61 g | 
| Cholesterol | 425 mg | 
| Sodík | 1,20 g | 
| Sůl | 2,92 g | 
| Sacharidy | 88,17 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do tlakového hrnce dáme dršťky, uzené vepřové ramínko, mrkev, celer, cibuli, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, nové koření, bobkové listy, zalijeme 1 a 1/4 l vody, přivedeme k varu a necháme 30 minut povařit.
	Krok 2: Zatím co se nám polévka vaří si rozpustíme v kastrůlku sádlo, zasypeme moukou, usmažíme žlutou jíšku do které vmícháme sladkou mletou papriku.
	Krok 3: Tlakový hrnec otevřeme, vyndáme mrkev, cibuli, uzené ramínko. Vývar scedíme do jiného hrnce, metličkou do něj zašleháme jíšku, chvíli mícháme do zhoustnutí.  Z cedníku vyndáme nové koření a dršťky dáme do polévky.
	Krok 4: Mrkev, uzené ramínko nakrájíme na kousky a dáme do polévky spolu s masoxem a majoránkou. Na prkénku si rozetřeme zbylé 3 stroužky česneku se solí a mletým pepřem a přidáme do polévky. Polévku povaříme 15 minut. Podle chuti přidáme polévkové koření, sůl a mletý pepř.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Moje poznámka
					
				
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 19 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							dršťky, 
						
						
							ramínka vepřová uzená, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							sůl, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							masox
						
					
	
			
Komentáře (3)