Jáhlové risotto s hříbky a hermelínem

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

100 g jáhel
200 g listového špenátu
200 g lesních hub
200 ml vývaru
100 g Hermelínu
4 stroužky česneku
bazalka
oregano
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly vysypeme do sítka a 2x spaříme vroucí vodou – tenhle důležitý krok nikdy nevynecháme, jinak budou hořké a zkazí nám celé jídlo.

  2. Připravíme si zeleninu – pokud máme špenát čerstvý, nemusíme ho nijak zpracovávat. Pokud je však mražený, je potřeba jej rozmrazit a vymačkat z něj vodu, jinak by se nám rizoto doslova utopilo.

  3. V hrnci rozpustíme plátek másla a orestujeme na něm 2 stroužky česneku.

  4. Po chvíli vsypeme jáhly, necháme lehce osmahnout a dolijeme horkým vývarem asi 0,5 cm nad jáhly.

  5. Osolíme, přidáme bazalku a oregano a na mírném plameni vaříme – vždy, když se vývar vsákne, přidáme další, jen tak, aby jáhly byly potopené.

  6. Stále promícháváme a cca po 10 minutách přidáme listový špenát a houby – měla jsem hlavně hříbky, lišky a bedly, ale samozřejmě záleží, co najdete.

  7. Vaříme ještě asi 10 minut.

  8. Jakmile se vývar přestane do jáhel vsakovat, vypneme plotnu, vmícháme 100 g drobně nakrájeného hermelínu, plátek másla a 2 zbylé stroužky česneku. Jemně promícháme a ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlové risotto s hříbky a hermelínem

Tématické fráze: jáhlové rizoto jáhlové rizoto s hermelínem jáhlové recepty rizoto s hermelinem jáhlová pomazánka recept na jáhlové houbové rizoto jáhly recepty jáhlové ragu s hlívou ústřičnou jáhlové rizoto špenát jáhly - top recepty jáhlové rizoto krémové jáhlové ragú s hlívou ústřičnou recept rizotto s hříbky jahlov rizoto jáhly houby spenát jahlove rizoto s tofu recept jáhly špenát tofu hříbky jáhlov