Dršťková polévka
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a drobně nakrájenou cibulí a petrželkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 805 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,53 g |
Tuky | 7,69 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dršťky omyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme je bez soli doměkka. Trvá to asi 3 hodiny.
Krok 2: V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej, na kterém orestujeme oloupanou a drobně krájenou cibuli, přidáme česnekovou pastu, sladkou a pálivou papriku a necháme "rozvonět" - pozor, v tomto kroku budeme opatrní, po rozvonění papriky ihned přilijeme vodu, jinak by mohla paprika zhořknout.
Krok 3: Uvařené dršťky nakrájíme a přidáme je do hrnce s cibulovo-paprikovým základem. Přivedeme k varu, přidáme jíšku, ochutíme pepřem a solí a vaříme asi půl hodiny za občasného promíchání.
Krok 4: Před dokončením vaření dochutíme ještě majoránkou, kterou lehce promneme mezi dlaněmi.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjg
Moje poznámka
Dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjg
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 6 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 6 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 7 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 8 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 9 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 11 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 11 hodinami
Tématické fráze:
držková polévka,
držková polévka z předvařených držek,
dršťková polévka,
dršťková polévka,
pravá dršťková polévka,
drzkova polevka recept,
drštková polévka recept,
drštková polévka recept,
recept na dršťkovou polévku,
recept na dršťkovou polévku,
recept na držkovou polévku,
držková polívka,
držťková polévka,
drskova polevka,
drštková polévka z předvařených drštek recept,
recepty- drštková polévka,
recept držková polévka,
drštková,
drstkova polivka,
držková polévka recepty
Suroviny:
dršťky,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
pasta česneková,
sádlo,
jíška,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (35)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám držťky v tlakovem hrnci a než je do něj dám na 40 minut vařit, ještě je 2-3x povařím v čisté vodě.
Dá se uvařit dobrá falešná dršť
ková z vepřového žaludku, ale při zabíjačce se žaludek používá na tlačenku.