Alpský knedlík
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 051 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
Tuky | 56,77 g |
Vláknina | 24,58 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 691,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičkou mouky. Rozmícháme a dáme kynout.
Krok 2: Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Vyklepneme vejce, přidáme podle potřeby mléko a umícháme těsto, které opět necháme kynout alespoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel.
Krok 3: Vytvoříme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme kastrol s napařovacím sítkem a trochou vody a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec přidáme rum dle chuti.
Krok 5: Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 2. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Moje poznámka
Alpský knedlík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G2DL
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 11 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 28 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 49 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 51 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
alpsky knedlik,
alpské knedliky,
alpsky knedlík recept,
alpský kynutý knedlík,
alpsky povidlovy knedlik,
recept na alpský knedlík,
alpské kynuté knedlíky,
alpský knedlík s mákem,
alpský knedlík s vanilkovým krémem,
recepty alpský knedlík,
recept alpský knedlík,
alpský knedlíky,
alpský jahodové knedlíky,
alpky knedlik,
alpská knedlík,
vanilkový krém na knedlíky,
recept na alpský knedlíky,
alpskej knedlík,
velký knedlik,
alpský knedlík s povidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr moučkový,
mák,
mléko,
pudink vanilkový,
žloutek,
cukr,
rum
Komentáře (30)
Parené buchty robím bežne (plus maslo, mak, cukor, vnútri džem), ale s vanilkovým krémom to musí byť tiež skvelé.