Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

12 nejlepších ovocných knedlíků: Dáte si bramborové se švestkami nebo péřové s meruňkami?
Zdroj: Toprecepty, rebeka

I když to tak za okny možná vypadá, léto ještě neskončilo! Stále si můžeme užít čerstvé ovoce, kterého je dost. Ať už je sklízíte ze zahrádek, nebo si je kupujete v supermarketu, využijte posledních dnů a týdnů, kdy si se dá sezonní ovoce nejlépe vychutnat. Třeba právě v podobě sladkých knedlíků!

Jednoduché tvarohové

Asi nejméně pracná a nejrychlejší varianta. Navíc, oproti jiným knedlíkům vám konzumace těch tvarohových zajistí určitý přísun bílkovin. Je známo, že jídlo s vyšším obsahem bílkovin vykazuje nižší glykemický index, což znamená, že po něm nestoupá hladina cukru v krvi tak rychle, pak ani rychle neklesá, takže nebudete mít tak brzy hlad. Tvarohové knedlíky plňte spíš pevnějšími a většími druhy ovoce, hodí se k nim švestky, meruňky, jahody, nebo i jablka. A do těsta lze k tvarohu přidat různé druhy mouky nebo i dětskou krupičku. Zkuste to:

Klasické kynuté

Pracnější verze, ale zase máte ve výsledku mnohem nadýchanější dobrotu. Kynuté ovocné knedlíky, plněné nejčastěji drobným ovocem nebo povidly, patřily k základním dovednostem našich babiček. Trend poctivého pečení a vaření se zase vrací, tak se pojďme společně posunout do historie! Připravte si podle našich receptů parádní kynuté knedlíky se šťavnatou náplní. A na závěr je můžete přelít vanilkovou omáčkou, nebo posypat mákem, opraženou strouhankou či mletými oříšky:

Z odpalovaného těsta

Těsto odpalované neboli „pálené“ se připravuje z polohrubé či hrubé mouky, vody, tuku a vajec. Někdy se těsto dělá také z krupičky, případně se kombinuje odpalované těsto s tvarohovým. Příprava není dlouhá, jen je potřeba umět fígle odpalovaného těsta, na které se musí správně propařit mouka. Z odpalovaného těsta se obvykle dělávají křehké a nadýchané větrníky, věnečky nebo banánky, ale výtečné je i na knedlíky. Vyberte si jeden z našich vyzkoušených receptů:

Vláčné bramborové 

Na ty nesmíme zapomenout! Brambory v těstě dodají knedlíkům vláčnost a zároveň skvěle zasytí. Se švestkami navíc perfektně chuťově ladí. Ale samozřejmě, že můžete do bramborového těsta zabalit i jiné ovoce, třeba meruňky nebo jablka. Těsto lze taky vylepšit tvarohem, bude pak jemnější. 


 

 

Recepty k tomuto článku