Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená zelenina s parmazánem

Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé jídlo co dům dal! Jakou zeleninu a bylinky zvolíte vy, je jen na vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 331 kJ /
1 752 kcal
Bílkoviny84,49 g
Tuky90,18 g
Vláknina121,98 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 2,65 g
Sůl5,98 g
Sacharidy89,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celerové řapíky oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky. Brokolici rozdělíme na růžičky a ty ještě podélně rozkrojíme. Krok 2: Zeleninu vhodíme do vroucí osolené vody a asi minutu povaříme na mírném ohni. Kdo má rád zeleninu měkčí, vaří déle, ale mysleme na to, že ji ještě budeme péct. Potom ji slijeme a v ledové vodě zchladíme, aby nám zůstala pěkně zelená. Krok 3: Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme nasekanými mandlemi. Okapanou zeleninu osolíme, opepříme, případně ji okořeníme oblíbeným kořením. Krok 4: Zeleninu naskládáme do připravených mističek, podlijeme dvěma lžícemi vývaru, posypeme parmazánem promíchaným se zbytkem mandlí. Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut, dokud se na povrchu neutvoří zlatavá kůrčička. Na povrch zapečené zeleniny rozložíme malé vločky másla. Krok 6: Na stůl nosíme rovnou v mističkách, podáváme s oblíbeným dipem a čerstvým chlebem nebo pečivem.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 2. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v jednom ze starých vydání časopisu Gurmet. S obsahem zeleniny si můžeme pohrát. A když do zeleniny vmícháme sýr (např. Goudu), jen jídlu přilepšíme…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená zelenina s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená zelenina s parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2jrK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Velké dík. :-)
Měj hezký den… :-K

RubyRom: Moc děkuji… :-8
Pěkný den přeji… :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásná práce :-K

Paráda :-K:yes::yes:

Suroviny:
celer, kedlubna, brokolice, máslo, mandle sekané, vývar zeleninový, parmazán, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu