Plněné kornoutky z toastového chleba
Plněné kornoutky z toastového chleba jsou jednoduchou, avšak nápaditou chuťovkou. Můžete použít různé druhy sýrů, zeleniny, uzenin nebo dokonce pesto. Jsou skvělou volbou pro různé příležitosti, jako jsou večírky nebo jednoduché občerstvení pro rodinné setkání.
Suroviny pro 1 dávka
40 kornoutků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 154 kJ / 1 232 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,96 g |
| Tuky | 102,68 g |
| Vláknina | 10,65 g |
| Cholesterol | 971 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,83 g |
| Sacharidy | 15,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky toastového chleba postupně rozválíme, překrojíme napůl a vytvoříme tvary kornoutků nebo lodiček.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zajistíme párátkem proti rozvinutí a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Vychladlé plníme různými náplněmi například vajíčkovou nebo zeleninovou. Může být i jiná dle chuti. Krok 2: Na vajíčkovou pomazánku rozmačkáme vařená vejce vidličkou do misky, přidáme dle chuti majonézu, máslo a hořčici, jemně nakrájené nebo nastrouhané okurky a cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti, promícháme a dáme vychladit. Krok 3: Na zeleninovou pomazánku všechnu zeleninu i sýr nastrouháme na jemném struhadle do misky.
Přidáme majonézu, dle chuti maličko přisolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 4: Kornoutky nebo lodičky naplníme pomazánkami a ozdobíme. Kornoutky jsou křehké, křupavé, ale časem (po 4 h) zvláční, proto je děláme předem dle toho, v jaké konzistenci je chceme mít.
Zveřejněno 23. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Moje poznámka
Plněné kornoutky z toastového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2r7
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
vejce,
okurky sterilované,
máslo,
majonéza,
hořčice,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý,
šunka,
okurka čerstvá,
paprika,
petrželka,
celer,
mrkev,
sýr gouda,
majonéza,
nať cibulková,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
salát,
sýr,
paprika,
vejce
Komentáře (7)