Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který dochutíme jednoduchou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 991 kJ / 1 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,31 g |
Tuky | 101,73 g |
Vláknina | 30,88 g |
Cholesterol | 217 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 65,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky uvaříme na skus ve vodě. Ihned po uvaření je slijeme a rychle a dobře zchladíme, aby zůstaly krásně zelené.
Krok 2: Brambory ve slupce nakrájíme na měsíčky. Na zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a naskládáme brambory. Smažíme nejprve ze strany bez slupky. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili, smažíme je pouze tak, aby získaly pěknou barvu.
Krok 3: Zatímco se brambory smaží, připravíme dresink. Smícháme hořčici s vinným octem, solí, pepřem, sekanou petrželkou a olivovým olejem. Necháme odležet.
Krok 4: Během doby, kdy se připravují brambory, rozkrojíme filety na menší části. Pokud jsou tam kůstky, opatrně je vyndáme pinzetou.
Krok 5: Brambory v závěru otočíme slupkou dolů. V tuto chvíli osolíme. Přisypeme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený najemno. Snížíme plamen a restujeme dále na nižší teplotě. Po chvíli přidáme fazolky, rozkrojené olivy a přepůlená rajčátka. Lehce promícháme. Nakonec zasypeme sekanou petrželkou. Teplotu stáhneme na minimum, nebo úplně vypneme.
Krok 6: Filety z obou stran osolíme a opepříme. Lehce je na straně kůže pomoučníme. Na rozehřátou pánev vlijeme olivový olej, rozpálíme a rybu na něj rozprostřeme kůží dolů. Přidáme rozdrcený česnek. Rybu pečeme tak dlouho, až je kůže vypečená dozlatova a maso po obvodu začne měnit barvu tak, že už je ryba skoro hotová. Plotýnku vypneme, přidáme máslo a rybu otočíme. V tuto chvíli už maso dojde zbytkovým teplem.
Krok 7: Na talíř rozprostřeme zeleninu, zakápneme ji dresinkem, navrch položíme filety pstruha kůží nahoru, polijeme výpekem a dozdobíme petrželkou.
Zveřejněno 6. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Moje poznámka
Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xzlJ
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 4 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 4 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 4 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 6 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 7 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 7 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
česnek,
olej olivový,
máslo,
brambory,
fazolky zelené,
cibule červená,
česnek,
rajče cherry,
olivy černé,
olej olivový,
máslo,
sůl,
petrželka,
hořčice,
ocet vinný,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
olej olivový
Komentáře (7)