Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou

S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do půlhodiny na stole. Součástí polévky jsou také zlehka povařená vajíčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 206 kJ /
1 483 kcal
Bílkoviny55,71 g
Tuky113,89 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 508 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy50,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubokého talíře rozklepneme vejce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čím budou menší, tím kratší dobu se budou vařit. Krok 2: Z cibulek odřízneme zelenou část a bílou nakrájíme nadrobno. Z česnekových listů odřízneme bílé konce, které nakrájíme nadrobno. Zelenou část česneku a cibulek překrájíme. Krok 3: Do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo dáme zesklovatět bílou část cibulek. Přidáme brambory a víno, které prudkým varem odvaříme. Krok 4: Do hrnce přidáme 700 ml vývaru, bílé konce česneku a od doby varu vaříme pod pokličkou 10 minut. Krok 5: Mezitím dáme do větší zavařovací sklenice zelené části česneku a cibulek. Přidáme 50 ml vývaru a ponorným mixérem rozmixujeme na pastu. Nemusí být úplně jemná. Krok 6: Měkké brambory s vývarem v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, podle potřeby osolíme a minutku povaříme. Krok 7: Poté přidáme rozmixovanou pastu a opět minutku povaříme. Krok 8: Před vypnutím polévky přidáme do hrnce rozklepnutá vejce, která opatrně, abychom neporušili žloutky, vařečkou promícháme.

TIP: Na co se hodí medvědí česnek

Zveřejněno 22. 3. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Polévku s medvědím česnekem máme rádi. Tentokrát jsem přidala i malý svazek jarní cibulky. Velice dobrou vychytávku s rozmixovanou pastou mám od Romana Pauluse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZyZG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZyZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Maruško,děkuji Ti:-K U nás roste medvídek už skoro 3 týdny,začal o něco dřív než jindy:-8V týdnu budu muset něco i zamrazit:yes:
Maruško,než jsem přidala tento recept,tak jsem poctivě prošla všech 33 receptů co mi vyhledavač našel,všechny byly odlišné a s jarní cibulkou ani jeden:-)

Moanka: Moničko,děkuji,moc jsi mě potěšila:-KDoufám,že polévka bude chutnat:-8

:-)<3:yes::yes: moc dobrá polévka, dělám ji také i recept tady mám jen ji nemám tak hezky vyfocenou (ta moje je nefotogenická). U nás zatím ještě medvídek neroste .:-K

Krásná polévečka. :-8 Nevěděla jsem, jak medvědí česnek využít, tak zkusím medvědí polévku… <3 Ukládám a v PO uvařím. Pak se pochlubím… :-D
Hezký víkend přeji… :-K

lenka.janatkova: Leničko moc děkuji:-8:-K

Zítra se na sběr medvědího česneku chystám, tak už vím co z něj připravím. :-) děkuji za inspiraci, polévka vypadá skvěle <3

Suroviny:
česnek mědvědí, cibulka jarní, brambory, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, víno, máslo, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu