Jarní kopřivačka s cibulkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Polévky 2 názory

Suroviny

1 lžíce másla
2 jarní cibulky
1 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
miska mladých kopřiv
1 lžíce octa
sůl
pepř
2 vejce
100 ml smetany
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celé jarní cibulky i se zelenou natí nakrájíme na kolečka.
    V hrnci rozpustíme máslo a cibulky chvilku restujeme. Pak je zasypeme moukou a připravíme cibulkovou jíšku. Když mouka lehounce zezlátne, zalijeme vývarem a dobře prošleháme.
    Asi 10 minut povaříme.

  2. Omyté kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou a nakrájíme je nadrobno.
    Přidáme je do hrnce a necháme asi 10 minut povařit. Polévku osolíme, ochutíme pepřem a lžící octa.
    Zjemníme ji smetanou. Nakonec do polévky vklepneme vejce, promícháme a můžeme vypnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 410 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní kopřivačka s cibulkou

Tématické fráze: jarní cibulky na másle jarní cibulka na masle polévka z jarní cibulky kopřivačka

Zapomněl/a jsem heslo