Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 548 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,10 g |
Tuky | 36,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 879 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 652,31 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná marcipánová hmota - v DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpv7
Moje poznámka
Falešná marcipánová hmota - v DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpv7
Nejnovější recepty
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 20 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 20 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 23 hodinami
Veganský makovec
Přidáno 13. 8. 2025 10:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 34 minutami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 1 hodinou
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 1 hodinou
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 1 hodinou
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 1 hodinou
Loštický řízek
Slavista62 před 2 hodinami
Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
brtna před 3 hodinami
Koláč s fíky a rozmarýnem
veronika_straka před 3 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 9 hodinami
Tématické fráze:
marcipánová hmota,
marcipánová hmota recept,
marcipanová hmota na dorty,
recept na marcipánovou hmotu,
čím lepit marcipán,
jak vyrobit marcipánovou hmotu doma,
marcipánové figurky,
marcipánová modelína,
domácí marcipánová hmota,
marcipánové těsto recept,
marcipánová hmota na dort,
marcipánové těsto,
recept na marcipán z domácí pekárny,
jak lepit marcipán,
marcipánová hmota recept jednoduchy,
marcipán z pekárny,
jak udělat malinké marcipánové růžičky,
čím lepit marcipánové ozdoby,
marcipánové figurky postup,
marcipánová hmota v pekárně
Suroviny:
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
sirup javorový,
mandlové aroma,
voda,
tuk ztužený
Komentáře (96)
A jak dlouho cca "hnětat" v ruce když nemám pekárnu? Případně lze to hodit do robota?
Můžete
Do pravého marcipánu používám glukózový (pšeničný, kukuřičný, rýžový) sirup, nebo i med
Jen se chci zeptat,kdyz rozvaluju,tak podsypavam mouck.cukrem a zustavaj mi na nem pak mapy cukru co stim?? Vypada to nehezky
Dekuju za tento recept
chci se zeptat jak doho vydrží udělaný.... mužu si ho nachystat třeba týden před pečením? a Postavičky jak zaschnou dají se pak sníst jako -marcipánové růžičky nebo to stvrdne na kámen. Mám v plánu ho vyzkoušet nemám pekárnu ale hntací robot předpokládám stejný výsledek. Děkuji
Děkuji Nikola S.K.
nedávno se mi stalo něco podobného, pod malým proudem vody jsem lžíce naplnila vodou "do kopečka", prostě moc plné, ne jen rovné...a i ta malá změna znamenala mazlavou řídkou hmotu....chce to prostě vyzkoušet a s vodou raději postupně a opatrně
ale hlavně, že se nakonec povedlo a chutnalo
Celý 1 cm plátok rozpustíš, s tým si natieraš ruky, spotrebuješ všetko? Alebo? Ďakujem!
a ten tuk - on se ten 1cm postupně do těsta zapracuje, ale až nakonec, nedávám ho tam hned zpočátku
Roll Decor Icing,Pasta Dama,White Icing - ten mám vyzkoušený...a všechny tyto hmoty jsou opravdu bílé