Sylviny angličáky
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina ani sýr při kynutí a pečení nesjedou mimo těsto, jak se to u anglických rohlíků stává často.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 703 kJ / 2 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,44 g |
Tuky | 63,04 g |
Vláknina | 16,41 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 365,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 15 minut stát.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které zakryjeme a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, dobře propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, ze kterých uděláme 6 bulek. Necháme je asi 10 minut odpočinout.
Krok 4: Všechny bulky pak vytvarujeme do „baget“ a uložíme je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Tyhle bagetky jsou dlouhé akorát na šířku plechu (tj. ten kratší rozměr plechu), proto se na něj vejdou hezky vedle sebe tak, že mezi nimi ještě zbude dost volného místa.
Krok 5: Po 10 minutách všechny „bagety“ tlakem dlaně roztlačíme na sílu tenčího prstu, uděláme z nich vyšší placky a ochutíme jako každé anglické rohlíky. Potřeme je zbytkem vejce, poklademe plátky slaniny a posypeme sýrem.
Krok 6: Už jen krátce (cca 15 minut) necháme dokynout a upečeme v rozehřáté troubě (210 °C / 20-25 minut).
Krok 7: Tyhle angličáky podáváme na stůl šikmo překrojené napůl. Chutnají teplé i studené.
Zveřejněno 4. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Moje poznámka
Sylviny angličáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2Z1
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 13 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 31 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 36 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 17 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 18 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
vejce,
koření grilovací,
sůl,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
droždí čerstvé,
vejce,
slanina anglická,
sýr strouhaný
Komentáře (8)
Perníková kazeta - hvězda
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7