Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli, slanině a s kmínem bude jistě zpestřením vašeho jídelníčku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 023 kJ / 962 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,35 g |
| Tuky | 62,74 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 1,39 g |
| Sůl | 3,60 g |
| Sacharidy | 24,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky odblaníme, naplocho rozkrojíme a ostrým nožem vykrojíme močovody. Pak ledvinky nakrájíme na proužky. Nakrájené ledvinky propláchneme na sítu a vložíme do studené vody se lžící kmínu.
Krok 2: Přivedeme k varu, necháme jen přejít varem a poté přecedíme, zbavíme je tak zápachu. Potom je několikrát propláchneme ve studené vodě, abychom je zbavili sražené bílkoviny a kmínu, který z ledvinek odstranil nežádoucí chuti.
Krok 3: Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli s novým kmínem (může být drcený), nakrájenou slaninou a poté vložíme okapané ledvinky. Opepříme, opečeme a zalijeme malým množstvím vroucí vody. Pod poklicí dusíme, občas zamícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
Krok 4: Když jsou ledvinky téměř měkké, necháme vysmahnout šťávu na tuk, zaprášíme lžičkou mouky a opražíme. Zalijeme vlahou vodou tak, aby vznikla řidší šťáva a dodusíme ledvinky doměkka. Na úplný závěr osolíme.
Krok 5: Vhodnou přílohou je dušená rýže, hodí se i knedlík nebo vařené brambory sypané petrželkou.
Zveřejněno 20. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7R5
Moje poznámka
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7R5
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Suroviny:
ledvinky vepřové,
kmín celý,
cibule,
sádlo,
slanina,
kmín celý,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)