Lámané žito do chleba

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 2 min Slané pečivo 1 názor

Suroviny

1 hrnek žitných obilek
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Žito nasypeme do mixéru a rozmixujeme nahrubo. Pokud chceme, můžeme jej poté přesít, ale není to nutné. Před pečením je nutné namočit jej přes noc do vlažné vody a těsně před zamícháním do těsta scedit přes jemný cedník.

Poznámka

Lámané žito se používá ve skandinávských celožitných kváskových chlebech, ale je to krásné oživení i pro všechny ostatní celozrné chleby.

Žitné obilky se dají sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo v eshopech.

Takto lze udělat lámanku i z ostatních zrn. Přeničná lámanka se prodává pod názvem bulghur.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lámané žito do chleba

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Bulgur je lamanka z predem predvarene tvrde psenice.

    Odpovědět

Tématické fráze: skandinávský chléb lámaný chleba žito na chleba žito recepty recepty ze žita chléb žito žito na pečení na chleba recepty žito lámané žito peceni chleba ze zita žito zrno chléb recept zito chleba recepty recept z zita chleba žito v žitě recept na žito žito na chléb recept žito skandinávský chleba žito do chleba chléb z lámaného žita