Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v kombinaci s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Pokrm je navíc vhodný do dělené stravy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 052 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,90 g |
| Tuky | 27,65 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 366 mg |
| Sodík | 615 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8gx
Moje poznámka
Hovězí maso na zelenině a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8gx
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 minutami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
HavranPB před 10 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 13 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 13 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 14 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 14 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 14 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 15 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 16 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
špek,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
zelenina kořenová,
sádlo,
česnek,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
jalovec,
vývar masový,
víno červené,
protlak rajčatový
Komentáře (6)
150 g cukety
150 g mrkve
sůl a pepř
3 vejce
máslo na vymazání mističek
Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
Osolíme, promícháme a chvíli počkáme až zelenina pustí vodu. Vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme žloutky, pepř , promícháme a pak vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
Misky vymažeme máslem a naplníme hmotou. V mikrovlnce vaříme 10 minut.
Můžeme vařit i v hrnci , misky postavíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou vaříme 10 minut.