Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 189 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,19 g |
Tuky | 37,50 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 265 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 63,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky zalijeme vodou jen těsně nad lusky a osolené s kořením a solí uvaříme na skus. Pórek nakrájený na tenké proužky orestujeme minutku na rozpuštěném másle.
Krok 2: Pórek zasypeme moukou a pár minut restujeme. Zalijeme mlékem a po zhoustnutí přidáme k fazolkám. Společně provaříme a asi dvě lžíce odebereme.
Krok 3: Smícháme je se smetanou a přidáme k fazolkám. Vše dochutíme dle své chuti. Smetana je nakyslá, tak někomu stačí jen špetka cukru. Podáváme s bramborami a vařenými vejci.
Zveřejněno 6. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Moje poznámka
Fazolky s pórkem na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr53
Nejnovější recepty
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 1 hodinou
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 1 hodinou
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 1 hodinou
Steaky z kapra
Přidáno před 2 hodinami
Domácí brusinková granola
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
Bea před 34 minutami
Slunečnicové sušenky
Janicee před 55 minutami
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 1 hodinou
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 13 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 14 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 15 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 16 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 16 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
smetana zakysaná,
mléko,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
ocet,
cukr
Komentáře (10)