Zakázaná buchta
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 348 kJ / 6 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,23 g |
Tuky | 355,56 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 775,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme ostatní přísady na těsto a ušleháme. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Hotové těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech. Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut (dle vlastních zkušeností s troubou). Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá.
Krok 3: Na polevu: Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. Salko vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus.
Krok 4: Posypeme mletými ořechy a nastříkáme cik-cak polevu, necháme v lednici ztuhnout.
Zveřejněno 14. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Moje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 11 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 12 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
karamelová buchta,
buchta ze salka,
buchta s karamelem,
buchta se salkem,
karamelová buchta ze salka,
salko buchta,
buchta salko,
zakázané řezy,
buchta se salka,
salková buchta,
buchta s karamelovým salkem,
buchta z karamelového salka,
buchty ze salka,
jednoduchá buchta ze salka,
buchta ze salka bez vaření,
obyčejná buchta,
buchta ze salkem,
karamelové salko buchta,
buchta se salko,
buchta karamelová
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
salko,
máslo,
poleva čokoládová,
ořechy mleté
Komentáře (59)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.