Papouškova buchta z „Květů“
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 570 kJ / 4 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 212,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 547,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a smetanu a vymícháme těsto.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejnoměrné díly a do každého vmícháme jeden druh pudinku.
Krok 4: Na plech po lžících střídavě naneseme těsto a pečeme asi 40 minut. Zda je buchta upečená, vyzkoušíme špejlí. Na špejli nesmí po vyjmutí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a sejmeme papír. Buchtu přemístíme zpět na plech, potřeme ji potravinovým aroma nebo rumem.
Krok 6: Na závěr připravíme citronovou polevu. Prosejeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu a vše třeme do zhoustnutí. Citronovou polevu naneseme na povrch buchty.
Zveřejněno 17. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Moje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 8 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
punč anglický,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
voda
Komentáře (3)