Papouškova buchta z „Květů“
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 570 kJ / 4 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 212,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 547,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a smetanu a vymícháme těsto.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejnoměrné díly a do každého vmícháme jeden druh pudinku.
Krok 4: Na plech po lžících střídavě naneseme těsto a pečeme asi 40 minut. Zda je buchta upečená, vyzkoušíme špejlí. Na špejli nesmí po vyjmutí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a sejmeme papír. Buchtu přemístíme zpět na plech, potřeme ji potravinovým aroma nebo rumem.
Krok 6: Na závěr připravíme citronovou polevu. Prosejeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu a vše třeme do zhoustnutí. Citronovou polevu naneseme na povrch buchty.
Zveřejněno 17. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Moje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 11 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 12 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 16 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 16 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 16 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
punč anglický,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
voda
Komentáře (3)