Postup přípravy
Krok 1: Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.
Krok 2: Probereme kuličky a odstraníme spadlé lístky, i když i ony jsou léčivé.
Krok 3: Kuličky rakytníku ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem a vzniklou šťávu nalijeme do sáčků na led. Není nutné ji cedit.
Krok 4: Naplněné sáčky dáme zmrazit.
Krok 5: Použití: V horkých dnech stačí dát do sklenice s vodou jeden rakytníkový "polštářek" a pár kousků ledu, vznikne osvěžující pití.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Moje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 8 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 9 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 11 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 12 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 3 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 7 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 7 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 9 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 9 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 9 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 10 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 10 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 10 hodinami
Suroviny:
rakytník
Komentáře (5)
Jak poznat zralý rakytník? Poradíme, kdy je nejlepší plody otrhat na zpracování