Postup přípravy
Krok 1: Zralé kuličky rakytníku otrháme do misky. Nejlépe to jde po zmražení celých nastříhaných větviček, to pak z nich kuličky opadají téměř samy.
Krok 2: Probereme kuličky a odstraníme spadlé lístky, i když i ony jsou léčivé.
Krok 3: Kuličky rakytníku ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem a vzniklou šťávu nalijeme do sáčků na led. Není nutné ji cedit.
Krok 4: Naplněné sáčky dáme zmrazit.
Krok 5: Použití: V horkých dnech stačí dát do sklenice s vodou jeden rakytníkový "polštářek" a pár kousků ledu, vznikne osvěžující pití.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
V zimě tuto šťávu přidáme do čaje.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Moje poznámka
Rakytníková šťáva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ6N
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 36 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 43 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 52 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
rakytník
Komentáře (5)
Jak poznat zralý rakytník? Poradíme, kdy je nejlepší plody otrhat na zpracování