Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, sůl a zeleninový bujón.
Krok 2: Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je, omáčku zahustíme záklechtkou, kterou připravíme tak, že rozmícháme polohrubou mouku ve vodě. Necháme cca 15 minut za častého promíchání pozvolna provařit. Ke konci přidáme smetanu a dochutíme solí a kapkou octa.
Krok 3: Podáváme jako hlavní chod, nejčastěji s vařeným vejcem. Dá se ale použít např. i drobné maso z vařené slepice apd. Někdo si k omáčce ještě rád přikrojí krajíček chleba.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Moje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadný štrúdl
Ivace před 6 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 17 minutami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 1 hodinou
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
Tonja před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Hovězí guláš
dejvi01 před 2 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
sůl,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
ocet
Komentáře (9)
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.