Buchta ze zakysané smetany
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete mlsat lžičkou.
Suroviny pro 1 plech
Hluboký plech cca 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,56 g |
| Tuky | 156,92 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 710 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 536,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Celá vejce vyšleháme metlou v robotu s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny. Už při nejnižších otáčkách přidáme olej a po částech vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Krok 3: Polovinu těsta dáme na připravený plech. Do druhé poloviny vmícháme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta.
Krok 4: Z mléka uvaříme běžným způsobem podle návodu pudink. Větší část mléka dáme v rendlíku zahřívat už v době šlehání těsta, pak za stálého míchání přidáme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Velmi krátce povaříme, můžeme i lehce osladit. Horký pudink vlijeme opět cik cak na těsto.
Krok 5: Plech vložíme do trouby předehřáté na cca 190-195 °C, v průběhu pečení můžeme snížit na 180 °C. Pečeme orientačně 25-30 minut. Propečení můžeme vyzkoušet špejlí, těsto nesmí lepit.
Krok 6: Zakysanou smetanu rozmícháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
Krok 7: Směs nalijeme a rozetřeme na upečenou, ještě horkou buchtu a posypeme skořicovým cukrem.
Krok 8: Necháme v lednici odležet, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A1gB
Moje poznámka
Buchta ze zakysané smetany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A1gB
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 2 minutami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 minutami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 minutami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 21 minutami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 hodinou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 1 hodinou
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 2 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 2 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 2 hodinami
Tématické fráze:
buchta se zakysane smetany,
buchta ze zakysane smetany,
buchta se zakysanou smetanou,
rychlá buchta ze zakysané smetany,
zakysaná smetana buchta,
buchta zakysaná smetana,
buchty ze zakysané smetany,
buchta,
zakysaná smetana recepty,
buchta ze zakysané smetany a pudinku,
buchta ze smetany,
recept na buchtu ze zakysané smetany,
recepty ze zakysané smetany,
recept buchta zakysaná smetana,
zakysana buchta,
buchta cik cak,
moučník ze zakysané smetany,
buchta ze zakysanou smetanou,
buchty se zakysanou smetanou,
buchta s zakysanou smetanou
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (6)