Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Osvěžující polévka z rajčat, připravovaná za studena, je skvělá pro horké letní dny. Recept se vám bude zejména pokud máte velkou nadúrodu rajčat a chcete si naplno vychutnat jejich chuť. Netradiční přízdoba z vařeného vejce a opečené šunky polévku skvěle doplňuje.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 739 kJ / 1 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,50 g |
| Tuky | 117,24 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 951 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 158,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupaná nakrájená rajčata rozmixujeme dohladka spolu s olejem, česnekem a solí.
Krok 2: Přidáme starší natrhané pečivo a necháme 10 minut změknout.
Krok 3: Poté rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
Krok 4: Na talíři zakápneme olejem a posypeme nasekaným vařeným vejcem a šunkou.
Zveřejněno 27. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEmL
Moje poznámka
Rajčatová polévka salmorejo cordobés
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEmL
Nejnovější recepty
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 25 minutami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 14 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
QproTest před 13 minutami
Sváteční maková bábovka
QproTest před 14 minutami
Medovník od Sebeny
Xilena před 31 minutami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
hoopoo před 1 hodinou
Cikánský řízek
Vasrmanka před 1 hodinou
Dort s kysanou smetanou - Zebra
Monkrizova před 2 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 2 hodinami
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 3 hodinami
Suroviny:
rajče loupané,
bageta,
olej olivový,
sůl,
česnek,
vejce,
olej olivový
Komentáře (5)