Honzovy buchty jako peříčko
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto. V tomto receptu je místo másla použito sádlo, díky kterému jsou buchty opravdu vláčné.
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, 1 lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka uděláme kvásek a necháme na teplém místě pod utěrkou asi 15 minut.
Krok 2: Smícháme mouku, sůl, zbylý cukr, vanilkové cukry, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Poté přidáme citronovou kůru a polovinu množství sádla. Pořádně propracujeme, dokud nevznikne krásně nadýchané těsto, které se nelepí.
Krok 3: Necháme těsto na teplém místě pod utěrkou kynout 40 minut, poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30-40 minut.
Krok 4: Nakynuté těsto propracujeme a odebíráme postupně kousky, naplníme oblíbenou náplní a zabalené buchty potíráme zbylým sádlem.
Krok 5: Necháme péct asi 40-45 minut. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme olejem a necháme vychladnout. Nakonec posypeme cukrem.
Zveřejněno 11. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Moje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 12 hodinami
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko polotučné,
těsto kynuté,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
sádlo,
kůra citronová,
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rozhodně jiné dělat nebudu!!!👌👍❤️
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0