Honzovy buchty jako peříčko
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto. V tomto receptu je místo másla použito sádlo, díky kterému jsou buchty opravdu vláčné.
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, 1 lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka uděláme kvásek a necháme na teplém místě pod utěrkou asi 15 minut.
Krok 2: Smícháme mouku, sůl, zbylý cukr, vanilkové cukry, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Poté přidáme citronovou kůru a polovinu množství sádla. Pořádně propracujeme, dokud nevznikne krásně nadýchané těsto, které se nelepí.
Krok 3: Necháme těsto na teplém místě pod utěrkou kynout 40 minut, poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30-40 minut.
Krok 4: Nakynuté těsto propracujeme a odebíráme postupně kousky, naplníme oblíbenou náplní a zabalené buchty potíráme zbylým sádlem.
Krok 5: Necháme péct asi 40-45 minut. Po vytažení z trouby ještě horké potřeme olejem a necháme vychladnout. Nakonec posypeme cukrem.
Zveřejněno 11. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Moje poznámka
Honzovy buchty jako peříčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R2WL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 48 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Suroviny:
droždí,
cukr moučkový,
mléko polotučné,
těsto kynuté,
sůl,
cukr vanilkový,
žloutek,
sádlo,
kůra citronová,
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Rozhodně jiné dělat nebudu!!!👌👍❤️
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0