Jelení roláda a mandlové krokety
Sváteční jídlo v podobě jelení rolády s domácími mandlovými kroketami je jako stvořené pro rodinnou sešlost. Maso je skvěle dochucené dijonskou hořčicí a rozmarýnem. Krokety z odpalovaného těsta jsou krásně křupavé a skvěle ladí s pečeným masem.
Postup přípravy
Krok 1: Z masa připravíme plát, který potřeme dijonskou hořčicí, posypeme 2 lžícemi najemno nakrájeného rozmarýnu, svineme do rolády a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Roládu ze všech stran orestujeme na oleji. Podlijeme vývarem, přidáme zbylý rozmarýn a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 200 °C asi 1,5 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
Krok 3: Po upečení roládu vyjmeme, odstraníme provázek a udržujeme v teple. Výpek zredukujeme na polovinu, podle potřeby zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mandlové krokety: vodu s máslem osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme polohrubou mouku a mícháme, až je těsto lesklé a odlepuje se od stěn hrnce (odpalované těsto). Do vychladlého těsta zapracujeme vejce, přidáme nastrouhané uvařené brambory, mandlové lupínky a mandlový likér.
Krok 5: Vytvarujeme válečky, které lehce obalíme ve strouhance a osmažíme.
Krok 6: Jelení roládu podáváme s mandlovými kroketami a s brusinkami.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Moje poznámka
Jelení roláda a mandlové krokety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yljv
Nejnovější recepty
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 10 hodinami
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrová placka
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno 30. 9. 2025 20:37:04
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mramorová bábovka jako od babičky
shirodepressed před 1 hodinou
Pomazánka z uzené makrely s jarní cibulkou
Sahula před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luceke před 7 hodinami
Lečo jak dělám já
Billis před 7 hodinami
Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem
Dadyna3 před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
JanaPav před 9 hodinami
Cizrnovo-vajíčková pomazánka
michaela.hanusova před 9 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
JanaPav před 10 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou
Andy10 před 10 hodinami
Prošívaná deka
Tynaja před 11 hodinami
Suroviny:
kýta jelení,
hořčice dijonská,
rozmarýn,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
brambory,
lupínky mandlové,
likér mandlový,
olej,
strouhanka
Komentáře (1)