Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Zbývající bílky se mohou stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.
Suroviny pro 1 dávka
2 plechy
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 660 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,50 g |
Tuky | 85,14 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 176,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme.
Krok 2: Bílky použijeme pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut.
Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.
Krok 4: Ručním šlehačem šleháme zpočátku zvolna, přisypáváme cukr. Podle potřeby šleháme 15-20 minut, až je sníh opravdu velmi tuhý a lesklý. Dobře tuhý sníh nelze vyklopit z misky ani při otočení dnem vzhůru.
Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku zlehka vmícháme stěrkou kokos. Troubu vyhřejeme na 100 °C.
Krok 6: Sáčkem s ozdobnou širší trubičkou nastříkáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem pusinky o průměru 2-3 cm. Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, neboť při přípravě trochu nabydou.
Krok 7: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud použijeme horký vzduch, můžeme vložit i několik plechů najednou.
Krok 8: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu.
Krok 9: Hotové vychladlé pusinky skladujeme v suchu a chladu. Nejlépe v papírovém sáčku uzavřeném klipsem.
Zveřejněno 26. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Moje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 22 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 51 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
kokos,
šťáva citronová
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.