Rizoto s kuřecím masem
Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete kreativně obměňovat podle stavu domácích zásob.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 896 kJ / 1 887 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 127,14 g | 
| Tuky | 39,57 g | 
| Vláknina | 10,40 g | 
| Cholesterol | 350 mg | 
| Sodík | 284 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 251,62 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
	Krok 2: Máslo (3 lžíce) zahřejeme ve velkém hrnci a cibulku v něm osmahneme.
	Krok 3: Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až se všechna zrnka potáhnou tukovým filmem (změní barvu).
	Krok 4: Snížíme teplotu. Zalijeme trochou vývaru a mícháme, dokud rýže nenasaje tekutinu.
	Krok 5: Zatímco se směs vaří, postupně dolíváme horký vývar. Pokaždé počkáme, až rýže vývar vsákne. Opatrně čas od času promícháme.
	Krok 6: Hotové rizoto dochutíme trochou soli.
	Krok 7: Na 1 lžíci másla opečeme na kostky nakrájené kuřecí maso, ochutíme ho pepřem, solí a vmícháme k rizotu.
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Moje poznámka
					
				
Rizoto s kuřecím masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q3A
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rizoto s kuřecím, 
						
						
							rizoto, 
						
						
							výborné kuřecí rizoto, 
						
						
							rizoto z kuřecího masa, 
						
						
							kuřecí rizoto, 
						
						
							rizoto recept, 
						
						
							zeleninové rizoto s kuřecím masem, 
						
						
							risotto s kurecim masem, 
						
						
							recepty rizoto, 
						
						
							kuřecí rizoto recept, 
						
						
							risoto s kuřecím masem, 
						
						
							výborné rizoto, 
						
						
							recept rizoto, 
						
						
							recept na rizoto, 
						
						
							rizoto s kuřecím masem a zeleninou, 
						
						
							rizeto s kurecim masem, 
						
						
							ryzoto s kuřecím masem, 
						
						
							recepty s kuřecím masem, 
						
						
							recept na výborné rizoto, 
						
						
							italske kureci rizoto
						
					
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							máslo, 
						
						
							rýže, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							maso kuřecí
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (32)
1. na sádle a vypražené slanince zesklovatním cibuli, přidám nakrájené maso a orestuji, pak přidám rýži, jak začně rýže lepit , podle nálady přidám koření (curry, sladkou papriku) nebo ne. zeleninu (nejraději máme mrkev s hráškem ale ani sušené houby nebo zelené fazolky - lusky nejsou špatné, každopádně se fantasii meze nekladou) a zaleji patřičným množstvím (150% objemu rýže, ) vařícího (když chcete rizoto sypké, když chcete spíše lepivé, tak, pokud nepoužíváte Carnaroli nebo Arborio rýži, tak o trošičku více vlažného a přivést k varu až s rýží), okořenéného (celý pepř, , bobkový list, nové koření, hřebíček, sůl ev. vegetu - na čtvrt litru rýže jedna kávová lžička soli, vařit aspoň dvacet minut) kuřecího vývaru. Půl minuty nechám provřít a celý hrnec strčím do předehřáté, vyplé trouby a nechám nejméně 20 minut (ale klidně i hodinu) dojít....
No, ono je rozdíl mezi RIZOTO a RISOTTO, že