Hovězí po plzeňsku
Hovězí po plzeňsku je tradiční česká specialita, která v sobě spojuje šťavnaté hovězí maso, lahodnou omáčku s cibulovým základem a výraznou chuť piva. Tento pokrm je poctivým příkladem domácí kuchyně.
Postup přípravy
	Krok 1: Roštěnou nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme.
	Krok 2: Na sádle osmažíme jednu najemno nakrájenou cibuli, na které osmažíme z obou stran plátky roštěné.
	Krok 3: Osmažené maso podlijeme horkou vodou a přidáme kuličky nového koření. Maso dusíme do měkka za občasného promíchání a podlití horkou vodou.
	Krok 4: Měkké maso vyndáme z omáčky a necháme ji vydusit na tuk.
	Krok 5: Pak omáčku mírně zahustíme moukou, přilijeme pivo, provaříme a vložíme na prohřátí maso.
	Krok 6: Na sádle osmažíme druhou cibuli pokrájenou na kolečka. Po chvilce k cibuli přidáme na osmažení  kolečka párků.
	Krok 7: Hovězí podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší ozdobené smaženou cibulkou s párky.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Moje poznámka
					
				
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							roštěná hovězí, 
						
						
							sádlo vepřové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							párky
						
					
	
			
	
Komentáře (3)