Hovězí po plzeňsku
Hovězí po plzeňsku je tradiční česká specialita, která v sobě spojuje šťavnaté hovězí maso, lahodnou omáčku s cibulovým základem a výraznou chuť piva. Tento pokrm je poctivým příkladem domácí kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnou nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Na sádle osmažíme jednu najemno nakrájenou cibuli, na které osmažíme z obou stran plátky roštěné.
Krok 3: Osmažené maso podlijeme horkou vodou a přidáme kuličky nového koření. Maso dusíme do měkka za občasného promíchání a podlití horkou vodou.
Krok 4: Měkké maso vyndáme z omáčky a necháme ji vydusit na tuk.
Krok 5: Pak omáčku mírně zahustíme moukou, přilijeme pivo, provaříme a vložíme na prohřátí maso.
Krok 6: Na sádle osmažíme druhou cibuli pokrájenou na kolečka. Po chvilce k cibuli přidáme na osmažení kolečka párků.
Krok 7: Hovězí podáváme se šťouchaným bramborem nebo bramborovou kaší ozdobené smaženou cibulkou s párky.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Moje poznámka
Hovězí po plzeňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpnng
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 8 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo vepřové,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
mouka hladká,
pivo světlé,
párky
Komentáře (3)