Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje přesahovaly přes okraje pekáčku.
Krok 2: Všechno ostatní zpracujeme do šišky, z vajec použijme jedno celé a jeden žloutek (bílek dáme stranou a později použijeme na potření). Pokud by sekaná nedržela pohromadě, přidáme mléko.
Krok 3: Šišku položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Krok 4: Sekanou pečeme asi 1 hodinu, během toho kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou.
Zveřejněno 15. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Moje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 5 minutami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 1 hodinou
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 3 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 6 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
sekana recept,
mleté maso recepty,
sekaná,
anglicke recepty,
sekaná se slaninou,
recept sekana,
sekaná s anglickou slaninou,
opečená sekaná,
recepty sekaná,
recept na sekanou,
sekana s anglickou,
sekaná obalená slaninou,
domací sekaná s anglickou slaninou,
sekaná albert,
sekaná s vajíčkem,
mleté maso v anglické slanině,
recepty na sekanou,
domaci sekana se slaninou,
sekaná recepty,
anglický recept
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vegeta,
sůl,
majoránka,
koření oregáno,
petrželka,
strouhanka,
mléko,
vejce,
slanina anglická
Komentáře (24)
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním