Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové pečené na cibuli

Vepřová pečeně je naše národní jídlo. Každá kuchařka má svůj vlastní recept a proto tu máme spoustu chuťových variací. Tahle varianta využívá exotické příchutě a s bramborovým knedlíkem a špenátem chutná báječně!

Hodnocení receptu je 4,8 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 623 kJ /
1 105 kcal
Bílkoviny163,55 g
Tuky34,08 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 2,77 g
Sůl7,35 g
Sacharidy33,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa z obou stran osmahneme. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem a opečené plátky masa poskládáme na dno. Maso v pekáči potřeme hořčicí. Krok 4: Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka a naklademe na maso. Vše pokapeme sójovou omáčkou a worcesterem. Krok 5: Nakonec do pekáče nalijeme asi 150-200 ml vody. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 6: Při pečení občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, tak lehce podlijeme vodou. Krok 7: Pečeme tak dlouho, až je maso měkké a cibule se skoro rozpeče na hustější omáčku. Krok 8: Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a špenátem.

TIP: Jak na vepřovou krkovici v troubě

Zveřejněno 3. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pečené na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq5D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové pečené na cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nq5D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super stavicka a kombinace

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Udělal jsem k tomu šťouchané brambory a také super. 👍

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel 😊 a ještě když se špenát polije trochou výpeku z masa, ó to je prostě pohádka!

To vypadá krásně. :yes: I s tím bramborovým knedlíkem a špenátem… <3 Že by jsem ukuchtila o víkendu? ;-) Ukládám si! :-8

Dne upečeno a mohu potvrdit je to výborné! S tou horčicí a cibulí to nemá chybu. Bude to patřit mezi má oblíbená jídla.:-K;-)

Moc dobré :-) děkuji určitě uvařím znovu

Super, všem moc chutnalo :yes:

Pajinka3: ;-):-)

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně na cibuli, veprova pecene recept, veprove na cibuli, pečené vepřové maso na cibuli, recept z vepřové pečeně, vepřová pečeně recepty, pečené vepřové maso s cibulí, vepřové maso na cibuli, recepty z vepřové pečeně, pecene maso na cibuli, vepřová pečeně na cibulce, vepřové pečené na cibuli, pečené vepřové na cibuli, vepřové maso pečené na cibuli, recept veprova pecene, pečené maso s cibulí, vepřová kýta na cibuli, vepřová pečeně top recepty, recept na vepřovou pečeni

Suroviny:
kýta vepřová, hořčice plnotučná, cibule, omáčka sojová, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu