Zimní bramborový salát
Netradiční bramborový salát v sobě kombinuje různé chutě. Brambory doplňují šťavnatá jablka, kousky kyselejších okurek, jemná zakysaná smetana a také výrazná červená řepa. Je pak jen na vás, s čím salát budete podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 470 kJ / 1 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
Tuky | 62,54 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 151,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve slupce uvařené, oloupané a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Jablka opláchneme, odstraníme jádřince a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Okurky nakrájíme na kolečka, sterilovanou řepu scedíme a podle potřeby překrájíme.V míse promícháme kysanou smetanu s olejem.
Krok 3: Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a mletým pepřem. Pak přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme.
Krok 4: Nakonec salát rozdělíme na talíře, posypeme řeřichou, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme jako přílohu k masu.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklPr
Moje poznámka
Zimní bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklPr
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka
Slavista62 před 1 hodinou
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 4 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
jablko,
řepa červená,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
olej,
cukr,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
řeřicha
Komentáře (4)