Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře s houbami a nudlemi

Pečené kuře s nudlemi a houbami je sytý pokrm, který spojuje šťavnaté kuřecí maso, jemné nudle a výraznou chuť lesních hub. Vytváří dokonalou rovnováhu mezi chutěmi a texturami. Je skvělou volbou pro pohodlný oběd nebo večeři.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie62 kJ /
15 kcal
Bílkoviny0,01 g
Tuky1,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře rozřízneme na 2 poloviny. Posypeme kořením a osolíme. Krok 2: Dáme do pekáče s poklicí (kostmi dolů) a na každou půlku položíme asi centimetrový plátek másla. Krok 3: Podlijeme vodou zhruba na 1 cm a posypeme na plátky pokrájenými houbami. Krok 4: Rozehřejeme troubu na 230 °C. Pekáč s poklicí vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Krok 5: Poté zmírníme teplotu na 180 °C. Kuře přelijeme výpekem a dáme opět s poklicí do trouby na 35 minut. Krok 6: Po uplynulé době vyndáme pekáč, kuře opět přelijeme výpekem a dáme bez poklice do trouby pod gril, dokud kůrčička nebude křupavá. Krok 7: Kuře přendáme na talíře a naporcujeme. Do pekáče s výpekem a houbami přidáme nudle a promícháme.

TIP: Inspirace na nejoblíbenější recepty z kuřecího masa

Zveřejněno 25. 8. 2014

Poznámka autorky aadulka

Houby jsou nejlepší hřiby. Nudle domácí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v76M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v76M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Voňavé nudle s dokonalým výpekem. 😊

Houbami se nepokazí žádný recept:yes:

U nás velmi oblíbené, kuře taky krájím na kousky a zamíchám do nudlí:-)

Dobrota, robím obdobne, ak mám huby...rozdiely nepatrné (kura na kúsky, bylinky).:yes:

Tématické fráze:
pečené kuře s houbami, kuře s nudlemi, houby s nudlemi, kuře se širokými nudlemi, pečené kuře na houbách, kuře pečené s houbami, kuře na houbách s nudlemi, kure s houbami, pečené kuře, pečené kuře recepty, kuře recepty, kuře s houbama, kuře s nudlema, recepty na kuře, houbové recepty, kuře na houbách, pečené kuře se širokýma nudlena, kuřecí na houbách s nudlemi, recepty z pečeného kuřete, pečené kuře recept

Suroviny:
kuře, koření grilovací, sůl, houby čerstvé, máslo, nudle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu