Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový kakaový tunel

Jemný kakaový korpus ve tvaru tunelu ukrývá nadýchanou šlehačku se šťavnatými jahodami, které dodávají svěžest a barevný kontrast. Tento zákusek je ideální pro slavnostní příležitosti i víkendové mlsání.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce s cukrem šleháme, přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí, lehce vmícháme po částech mouku a kakao. Krok 3: Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10-15 minut. Krok 4: Z ještě horkého piškotu odřízneme plát velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do hřbetu, trochu zatlačíme dolů a necháme vychladnout. Krok 5: Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dle návodu a osladíme. Krok 6: Část šlehačky dáme do prochladlého piškotu ve hřbetu. Na střed vyrovnáme do řady, za sebou jahody, doplníme šlehačkou po okraj a přiklopíme plátem ze zbylého piškotu. Krok 7: Necháme ztuhnout v lednici. Druhý den vyklopíme a dozdobíme povrch zbylou šlehačkou, do které jsme přimíchali kakao.

TIP: Sladký tunel pro začátečníky - rady a tipy

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kakaový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9g9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kakaový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9g9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, jahody, kakao, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu