Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje přesahovaly přes okraje pekáčku.
Krok 2: Všechno ostatní zpracujeme do šišky, z vajec použijme jedno celé a jeden žloutek (bílek dáme stranou a později použijeme na potření). Pokud by sekaná nedržela pohromadě, přidáme mléko.
Krok 3: Šišku položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Krok 4: Sekanou pečeme asi 1 hodinu, během toho kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou.
Zveřejněno 15. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Moje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 6 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 8 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 6 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 6 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 7 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 7 hodinami
Zeleninový krém s restovanými žampiony
Jelen97 před 7 hodinami
Smažená treska
TondaJ před 8 hodinami
Cuketový krém s bílkovými nudlemi
Jelen97 před 8 hodinami
Dršťková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Cuketová pizza
ovocny.caj před 8 hodinami
Jogurtové muffiny
Hansenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
sekana recept,
mleté maso recepty,
sekaná,
anglicke recepty,
sekaná se slaninou,
recept sekana,
sekaná s anglickou slaninou,
opečená sekaná,
recepty sekaná,
recept na sekanou,
sekana s anglickou,
sekaná obalená slaninou,
domací sekaná s anglickou slaninou,
sekaná albert,
sekaná s vajíčkem,
mleté maso v anglické slanině,
recepty na sekanou,
domaci sekana se slaninou,
sekaná recepty,
anglický recept
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vegeta,
sůl,
majoránka,
koření oregáno,
petrželka,
strouhanka,
mléko,
vejce,
slanina anglická
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním