Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné palačinky

Máte rádi palačinky? Vyzkoušejte jablečné. Stačí jen přidat do těsta strouhaná jablka, skořici nebo skořicový cukr a podzimní varianta je na světě. Přidejte šlehačku a strouhanou čokoládu a vy i vaše děti budete na vrcholu blaha.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

8-10 palačinek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 279 kJ /
1 262 kcal
Bílkoviny52,16 g
Tuky24,16 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 773 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy202,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka umyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Jádřince vyhodíme. Šťávu z nastrouhaných jablek lehce vymačkáme a slijeme. Krok 2: Z mléka, mouky, vajec, cukru, skořice, vanilkového cukru, soli a strouhaných jablek umícháme řidší těsto, které necháme odležet. Krok 3: Na rozpálené pánvi potřené tukem smažíme tenké palačinky. Palačinky smažíme z obou stran lehce dozlatova. Krok 4: Usmažené palačinky můžeme pokapat citronovou šťávou. Zdobíme šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

TIP: Jak nastrouhat čokoládu

Zveřejněno 14. 12. 2008

Poznámka autora Lusinda79

Recept je ze staršího vydání časopisu Pošli recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPvn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPvn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné!

:-)<3:yes::yes:Recept i foto se mi líbí. :-K

Tak na vínko pozvání beru cca do roka, ju?:-DMáš to náhodou moc hezké a jsem moooc ráda, že chutnalo.

Lucinko, asi tě pozvu na vínko!:-D:-)) Bylo to supééér!! Dovolila jsem si přidat foto, hlavně pro zasmání, abys viděla, že zdobení třeba i šlehačkou je má opravdu silná stránka! Ale byly vynikající:yes::-p

Já jsem to právě dnes dělala jako rychlovku pro dceru a moji babičku(pouze 85;-))a vyfotila jsem posl.kus, takže omluva za umatlaný příbor.Jani byla jsem překvapená jak dobře se to smaží.

Luci, to může být moc dobré, ty jablíčka v tom, nelepí se to? Asi to udělám naši babči na oběd, sladké může 3x denně. V 87 letech...šťastná to žena :-)):-D

Tématické fráze:
palačinky s jablky, jablkové palačinky, palacinky recept sladke, poslirecept, poslirecept.cz, recept palačinky s jablky, palačinky, pošli recept, palacinka s jablky, sladké palačinky, sladké palačinky recept, rychlé palačinky, zdobení palačinek, palačinky s jablky recept, jednoduché palačinky, jednoduchý recept na palačinky, recept na palačinky s jablky, palačinka, recept na sladke palačinky, jednoduche sladké recepty

Suroviny:
mléko, vejce, mouka polohrubá, jablko, skořice mletá, cukr vanilkový, cukr krystal, sůl, šťáva citronová, čokoláda, šlehačka, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]