Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 787 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 93,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před děláním karamelu.
Krok 2: Zamícháme a hned zalijeme trochou horké vody(Přiměřeně)a přisolíme(DOST).
Krok 3: Omajdu vaříme - dusíme než jsou kedlubny vařené ( Nerozvařit !)
Krok 4: Na sádle uděláme světlou jíšku a omáčku zahustíme. Provaříme a dochutíme podle chuti.(Snese dost soli - zvýrazňuje chuť)
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubny na karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZw8
Moje poznámka
Kedlubny na karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZw8
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 7 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
kedlubny,
zelí z kedlubny,
zelí na karamelu,
kedlubnove zeli na karamelu,
maso na karamelu,
vařený karamel,
karamel do omáčky,
kedlubna na sladko,
kedlubnové zelí,
vaříme s kedluby,
kedlubny recept,
kedlubny a zdraví,
kedlubny na sladko,
vařené kedlubny,
kapusta na karameli,
karamelové zelí,
kedluben na sladko,
vařený kedluben,
kedlubny recepty,
karamelové kedlubnové
Suroviny:
kedlubna,
cukr,
sádlo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (17)