Domácí koblihy
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 625 kJ / 3 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,71 g |
Tuky | 78,28 g |
Vláknina | 17,80 g |
Cholesterol | 806 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 461,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.
Krok 3: Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.
Krok 4: Vypracujeme vláčné těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme ho 45 minut kynout.
Krok 5: Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 1 cm.
Krok 6: Z těsta vykrajujeme kolečka, na ně dáme vrstvu marmelády a přikryjeme dalším kolečkem těsta. Okraje přitlačíme prsty. Koblihy necháme ještě 20 minut kynout.
Krok 7: Do fritézy dáme tuk, který zahřejeme. Před smažením si dáváme pozor, aby koblihy nebyly od mouky. Koblihy musí být do poloviny svojí výšky v tuku a nesmí se dotýkat. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
Krok 8: Hotové koblihy naplníme marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Moje poznámka
Domácí koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZvE
Nejnovější recepty
Kuřecí špenátová roláda s tarhoňou
Přidáno před 11 hodinami
Krémová tarhoňa s tuňákem a cottage sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové cheesecake řezy
Přidáno před 22 hodinami
Bezlepkové ovocné knedlíky
Přidáno 9. 6. 2025 17:01
Karamelová kaše s jahodami
Přidáno 9. 6. 2025 14:03
Mléčná omáčka s česnekovými výhonky
Přidáno 9. 6. 2025 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krtkův dort na plechu
Sopot-Nice před 10 minutami
Tvarůžky s Hermelínem v oleji
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřová krkovice s gulášovou šťávou
Aknytsirk před 10 hodinami
Jahodový džem
danakejklickova88 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ryskova7 před 11 hodinami
Koprová omáčka
Obcasna_kucharka před 12 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Edibara před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Michaelka93 před 17 hodinami
Tvarohové koblížky (rychlé a chutné)
Kacenecka před 19 hodinami
Holandské řízky
Ala17 před 19 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
koblihy z domácí pekárny,
kobliha recept,
koblihy,
kynuté koblihy,
babiččiny koblihy,
koblihy bez droždí,
koblihy recepty,
vyroba koblih,
babiččiny recepty koblihy,
recept na koblihy,
kynute koblihy recept,
recept na koblihy bez droždí,
recepty koblihy,
recepty na koblihy,
recept na výborné koblihy,
recept na kynuté koblihy,
koblihy v domaci pekarne,
recept koblihy,
kynutý koblihy
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
máslo,
droždí,
rum,
žloutek,
sůl,
marmeláda,
tuk
Komentáře (5)
mate niekto skusenosti so vstrekovanim naplne priamo do hotovej ?