Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové hranolky

Hranolky z brambor už vás nebaví? Vyzkoušejte hranolky z kedlubny. Křupavé kousky zeleniny v lahodném těstíčku stačí usmažit do zlatova a podávat s oblíbeným dipem. Sami uvidíte, jak rychlý a chutný výsledek získáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 475 kJ /
592 kcal
Bílkoviny24,34 g
Tuky9,74 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 186 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy90,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Z uvedených surovin našleháme hladké těstíčko, ve kterém kousky zeleniny namáčíme a hned dáváme smažit do rozpáleného oleje. Krok 3: Smažíme do zlatova. Uvnitř mají zůstat kedlubny křupavé.

TIP: Jak připravit hranolky v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 30. 7. 2009

Poznámka autorky maris

Servírujeme s různými omáčkami, my jsme měli bulharskou Lutenici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLnD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gLnD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moc vám děkuji za upozornění a za opravení :-)To si to po sobě kontroluji, ale asi jsem slepá ;-(

magdalenko, už je to OK;-) Moc fajný recept, maris;-):yes:

Marisko, v názve ti vypadlo písmenko, receptík milý. Keby som nebola pohodlná, tak sa na to dám a odskúšam. Vyhováram sa na teplo - máme 35 stupňov. Zdravím.

mňááám, tak to zkusím..dobrý tip je i ta lutenice. Smaženého květáku bych se užrala (omáčku robím tatarka+kečup, troška soli, pepře, chilli), tak tohle bude příjemná změna:-)

Tématické fráze:
grilovaná kedlubna, grilované kedlubny, kedlubnové hranolky pečené v troubě, bulharská lutěnice, lutěnice recept, grilovaný kedluben, lutěnice, smažené kedlubnové hranolky, hranolky z kedluben, kedlubové hranolky, smažené hranolky z kedlubny, kedluben hranolky, grilovaná kedluben, recept na lutenici, smažené kedlubny, recept na kedlubnu, kedubnové hranolky, kedubnové hranolky recept, kedlunove hranolky, kerlubové hranolky

Suroviny:
kedlubna, mouka hladká, vejce, kypřící prášek do pečiva, pivo světlé, koření na grilovanou zeleninu, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu