Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná pomazánka s petrželkou

Jednoduchá a sytá vaječná pomazánka obohacená o vysočinu a svěží petrželku je ideální na chlebíčky i běžnou večeři. Krémová kombinace žloutků, jogurtu a hořčice dodá pomazánce jemnost, zatímco salám jí přidá výraznější chuť.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 809 kJ /
910 kcal
Bílkoviny94,70 g
Tuky51,90 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 2,15 g
Sůl4,95 g
Sacharidy15,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 9–10 minut natvrdo. Poté je prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme. Krok 2: Vejce rozkrojíme a oddělíme žloutky od bílků. Krok 3: Žloutky rozmačkáme v misce vidličkou, osolíme a přidáme hořčici a jogurt. Promícháme do hladké směsi. Krok 4: Vysočinu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k žloutkové směsi. Krok 5: Bílky nakrájíme na malé kostičky a opatrně je vmícháme do pomazánky. Krok 6: Nakonec přidáme nasekanou petrželku a podle chuti dosolíme. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem nebo mažeme na chlebíčky.

TIP: Nejlepší vajíčkové pomazánky

Zveřejněno 27. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLP

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Na petrželce ulítávám. Té není nikdy dost. To musí být velmi jedlé.:-)

včera jsem to vyzkušal na večeři a můžu říct:yes:

Tak koukám, tohle neznám s tím jogurtem a řekla bych, že to bude i zdravější, no, to se mi líbí, petrželka v tom, hmmm:-p

Tématické fráze:
vaječná pomazánka, vaječná pomazánka recept, velikonoční vaječná pomazánka, vaječná pomazánka s jogurtem, recept na vaječnou pomazánku, pomazánka z vysočiny, recepty vaječná pomazánka, vajíčková pomazánka s petrželkou, recept na bagetovou pomazánku, pomazanka vaječná, recept na bagetovou vaječnou pomázánku, vaječné pomazánky, kudrnatá petržel, petržel kudrnatá, kynutá sekanice, recept vaječná pomazánka, obyčejná vaječná pomazánka, velikonoční sekanice kynutá, vaječná pomazánka recepty, recept na bagetovou vajíčkovou pomazánku

Suroviny:
vejce, jogurt bílý, hořčice plnotučná, salám vysočina, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu
]