Sterilovaná rajčata na všechno
Voňavá rajčata z vlastní zahrádky, vyzrálá na sluníčku, existují snad lahodnější? Pokud jste vysadili více než pár sazenic, brzy se spustí lavina úrody, kterou je nutno zpracovat. Připravte si jednoduše konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě, v zimě přijdou vhod.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaná rajčata na všechno
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86O3
Moje poznámka
Sterilovaná rajčata na všechno
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86O3
Nejnovější recepty
Placičky z podmáslí
Přidáno před 3 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 4 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 6 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 8 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 9 hodinami
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 6 minutami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 9 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 59 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 2 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 3 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 3 hodinami
Polévka z lišek
xSarka před 4 hodinami
Česnekové bagety
Bretik před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavařování rajčat,
jak zavařit rajčata,
rajčata zavařování,
jak zavařit loupaná rajčata,
sterilovaná rajčatová šťáva,
recepty z rajčat,
zavarovani loupanych rajcat,
zavařená rajčata,
recepty z rajčat zavařování,
zavařovaná rajčata,
zavarovani rajcat recepty,
zavařit rajčata,
loupaná rajčata recept,
zavařená loupaná rajčata,
sušená rajčata použití,
zavařujeme rajčata,
rajčata ve vlastní šťávě,
rajčata recepty zavařování,
jak zavařovat rajčata,
zavařování rajčata
Suroviny:
rajče
Komentáře (58)
a přidávám bodíky
Poháre, do ktorých dám džem - už čisté z myčky - dám vyvariť do mikrovlnky (preváram v nich vodu), potom vysuším. Robím to počas varenia džemu.
Sterilizovala jsem v troubě na 180, 25 minut. Víčka používám šroubovací- již použitá z minulého zavařování,pokuď jsou v dobrém stavu, jinak kupuji nová.
Super
Je zbytečné na to dávat utěrku a určitě je na nic skladovat to víčkem dolů
Ještě horké je dávám také obráceně přesně jak píšete, ještě na ně pokládám studenou utěrku. Po vychladnutí skladuji ve sklepě vždy víčkem nahoru, ale přečetla jsem si článek kde psali, že je lepší skladovat víčkem dolů tak jsem to vyzkoušela
Děkuji za odezvu, co se týče té čistoty tak té právě věnuji maximální pozornost, jen sklenice jsem začala mýt v myčce na nádobí a četla jsem, že to nestačí, možná je to ta chyba
Pokud byl přesně dodržen recept, musiš věnovat velkou pozornost vymytí sklenic a víček před plněním - horká voda, jar, několikeré vypláchnutí a v žádném případě nevytírat utěrkou
Mně osobně se tahle pečlivost dost vyplácí, proto ani nepoužívám konzervant proti plísni, ale je fakt, že je to otravná a dlouhá činnost. Ale nepamatuju se už, kdy se mi něco zkazilo.
Jo a pořádně opláchnuté a očištěné suroviny!