

Rajčata ve vlastní šťávě II.
Suroviny
- rajčata
Postup přípravy receptu
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a dusíme asi dvacet minut.
Pak dáme do sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme 20 minut při 85°C.
Poznámka od kuchařky
Tato rajčata mají široké uplatnění v zimě při vaření.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajčata ve vlastní šťávě II.
-
Dá se i zjednodušit! Rajčata už roky dám do čistých sklenic, pořádně napěchuji. Zavíčkuji. Naskládám do zavařovacího hrnce a při 85 stupních nechám 20 minut. Hotovo.
Pokud dělám čalamádu, musím v hrnci krátce provařit a pak šup do sklenic, ale s rajčaty mám vyzkoušeno, že se můžou dát do sklenic rovnou, mám je vždy po ruce....
-
Ohromné. Jednoduchostí. Pak jsem použila do zapečených toastů i na pizzu místo kupované rajčatové pasty
-
-
Svetlana: když je hodně rajčat, tak se tím nezdržuji a pasíruji až dělám rajskou v zimě
-
-
...dělám stejně, ale já je propasíruju, ať tam nemám slupky a zrníčka...a používám hlavně na rajskou omáčku a na polívku...