Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková omáčka

Lahodná smetanová omáčka z netradiční suroviny - fazolek. Výborně se hodí k hovězímu masu, vejci a bramborám. Má příjemně kyselkavou chuť díky nálevu a přidanému octu. Určitě vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 670 kJ /
877 kcal
Bílkoviny13,77 g
Tuky70,23 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy46,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo. Zasypeme moukou, promícháme a krátce osmahneme. Krok 2: Vznikne světlá jíška, kterou rozředíme vývarem a nálevem z fazolek. Krok 3: Podle chuti osolíme a necháme 5 minut povařit. Krok 4: Přidáme smetanu a vložíme fazolky. Krok 5: Můžeme dochutit octem. Necháme ještě 5 minut přejít varem. Krok 6: Podáváme s vařeným hovězím masem, vajíčkem a bramborami.

TIP: Oblíbené recepty z fazolek

Zveřejněno 1. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv2M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yv2M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3<3 také by mi chutnalo , moc pěkný recept :-K

Špica :yes:

Petr: moc děkuji:-)

Eggo82: děkuji za vyzkoušení, mám radost, že se povedla;-):-)

:yes: Dnes jsem dělala poprvé a povedla se. Máme rádi kyselejší, tak jsem přidala trochu citronové šťávy a byla výborná.:-p

neskutečně nádherné fotky :yes:

Je to naše oblíbená omáčka;-)ale dávám tam cukr, máme ji rádi sladkokyselou;-):yes:

Colombo65: Tvoje verze je úžasná:-):yes::yes:

Posílám foto - moje verze byla z čerstvých fazolek a pečeného bůčku ze selete ;-);-);-)

já ji tak miluji,že bych jí jedla lžící a bez přílohy :-D :-D mňamka ;-)

mirco - děkuju:-K. Patří k mým nejoblíbenějším, dcera ji má taky moc ráda, ale manžel a syn bohužel moc ne:-S

Maris:-)krásná fotka:-p.Díky za připomenutí mých oblíbených fazolek - už jsem je neměla hóódně dlouho.Ale co nejdřív to napravím a pak se pěkně nacpu.Já dělám z mražených a jím to bez jakékoliv přílohy:-8.Osmá boďka je tu samozřejmostí;-).

Tvuj recept mi pripomina detstvi:-8Moje maminka ji delavala - a dela - hodne casto:-* Za nostalgii a za dobrotu bodik.:yes:

Děkuju za komentáře a bodíky:-),
pipre - já cibuli nedávám ale ráda vyzkouším podle Tebe, papričko - taky raději vařím z čerstvých surovin, ale v tomto případě - nevím proč, mi chutná omáčka víc ze sterilovaných , možná je to tím, že mám tak zafixovanou chuť, jak ji dělala maminka. JaniR - manžel ji taky moc nemusí:-(, tak jsem ji snědla včera skoro celou sama:-8:-))

Takto omáčka patří k našim nejoblíbenějším,já ji jím i studenou.:yes::yes:

Fazolky, to je něco!:-p;-) Super fotka a bod!:yes:

Dělávám a je to moc dobré, jen teď už jsem to dlouho nedělala a přítel to moc nemusí. Já bych si dala a moooc!:-p:yes::yes::yes:

Já je dělám z mražených nebo ještě lépe z čerstvý fazolek. Ani k tomu nemusím mít maso nebo vejce. Stačí mi je brambůrky, nejlépe nové;-). :yes:

Janka pravdaže, ak dáš do toho zemiaky na kocky a urobíš trocha redšie, tak je to naša klasická fazuľková polievka;-);-)
http://www.toprecepty.cz/recept/2330-fazolkova-pol...

Maris, dělám stejně a moc ráda..někdy dělám smetanový cibulový základ, t.j. na másle osmahnu cibulkou a pak společně s moukou udělám světlou jíšku, zaliji smetanou a společně pak povařím s fazolkami :-)Bodík:yes:1.

Já mám sice fazolky zavařené, ale jen v "okurkovém nálevu":-O, a proto, když vařím jídlo z fazolek, je vždy ještě přejdu varem a potom je to OK. A z toho Terezky prívarku vařím už delší dobu bezvadnou polévku:yes::yes::-))

Terezko, záhada prívarku je vyřešena;-):-))

Maruška, náš fazuľkový prívarok, :-D my bY sme to omáčkou nenazvali ;-)ale podstata je, že je to dobrééé:yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/2759-fazolkovy-pri...

Tématické fráze:
fazolková omáčka se smetanou, fazolová omáčka, fazolová omáčka recept, omáčka z fazolek, bílá fazolova omáčka, fazulková omáčka, smetanová omáčka s fazolkami, bílá omáčka s fazolkami, omáčka s fazolkami, fazolová máčka, omačka s fazolek, omacka z cerstvych fazolek, fazolky recept, fazolky, fazolková smetanová omáčka, recepty fazolova omacka, omáčka s vajíčkem, omačka s fazolemi, bílá omáčka, fazulova omacka

Suroviny:
fazolky sterilované, smetana, máslo, mouka, vývar masový, sůl, ocet

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu